floorensebastiaan.reismee.nl

De minirok

Geinspireerd op eengebeurtenisin Oeganda gelezen in een krant in Tanzania

Enkels zijn sexy. En dan vooral vrouwenenkels. Woest aantrekkelijk volgens sommige mannen. De perfecte ronde vormvan het voetbot heeft al eeuwenlang menig herenhoofd op hol doen slaan. Daarom moet je ze alsfatsoenlijke damebedekken. Niet meer dan logisch natuurlijk. Want wie weet wat er kan gebeurenalseen enkelonbloot wordt. Dat kan wereldrampen tot gevolgen hebben. En dan hebben we het nog niet over kuiten of knieeën. Dodelijk en onweerstaanbaar! Hoe meer ontbloot wordt hoe beter. Of slechter, het is maar hoe je het bekijkt.

Chaotischauto-ongeluk in Oeganda. Twee gewonden, driewagens totalloss, geen doden. Maar op zich geen nieuws. (Dat vinden we in Nederland ook niet,zonder doden ofzwaargewondengeen vermelding in de krant bovendienis er geen kruising in Oeganda dat nog geen ongeluk ophaar conto heeft.)
Toch even schrik en paniek. Maar alleen onder de toeristenwant de lokale bevolking kijkt nergens meer van op. Zelfs geen geit die wegspringt.
De chauffeur die het ongeluk veroorzaakt, vindt dat hem niets te verwijten valt.
Hij keek weliswaar niet goed uit, dat geeft hij eerlijk toe, maar er was dan ook wel een hele goede reden waardoor hij afgeleid werd.
Er liep een dame in een minirok voorbij. MINIROK HEREN.Niet in eenbikini of in een string of topless. Nee in een minirok. Enkels onbloot, kuiten en knieeën naakt; kortom LEVENSGEVAARLIJK!
Het frappante aan dit verhaal is dat niet alleen de man in kwestie dit vond. Neehet gros vanmannelijke bevolking van Oeganda was het met hem eens. Minirokken in het verkeer; het zou verboden moeten worden. (En dat in een land waar je je rijbewijs voor een tientjekunt kopen en dus niet hoeft te halen, waar je met tien bier nog gemakkelijk achter het stuur kruipt en waar je zonder rood hoofd door het rood rijdt.)
Het zou verboden moeten worden. De chauffeur voelde zich gesteund door zijn mede-mannen en stuurde een brief naar de minister van Ethiek.
Hij kon onmogelijk verantwoordelijk worden gehouden voor de schade van het ongeluk. Het was tragisch maar zekerniet zijn schuld. De minirokwas de grootste boosdoener.
En hoe kan het ook anders dan dat het antwoord van de minister luidde: Meneer u heeft helemaal gelijk.
Deminister van Ethiekis namelijk ook een man.

Yvonne

Een leuk verhaal, maar gewoon niet te geloven!! ja je kunt toch maar ergens de schuld aan geven, zoals je alles al omschrijft.

Nou dan hebben we hier ongeluk naar ongeluk zonder schuldig te zijn.

carl rohde

Tja, van zulke verhalen lusten we er wel honderd -:)

Mark

De menselijke beschaving is ergens in Afrika ontstaan, en da's duidelijk niet voor niets, dus luister naar de wijze woorden van deze man!
Maar even serieus. Ik was even weg (Spanje, ook leuk!) maar wat een nare berichten lees ik allemaal. Lariam is idd volkomen k$&. Het schijnt dat in Engeland je verzekeringen niet uitkeren als je Lariam slikt. Iig heel veel sterkte en gezondheid, Floor!