Vallen en vooral weer opstaan
Mijn ervaringen met drugs waren tot twee maanden geleden nihil.
Zeg maar gewoon te verwaarlozen.
Binnen mum van tijd heb ik nualles ingehaald. Lariam (antimalaripil), kalmeringspillen van haldol tot valium tot namen die ik me niet meer kan en wil herinneren.
En op het moment dat ik dit schrijf slik ik nog steeds om de acht uur (dus ik ben voorlopignergens op af te rekenen, ik gooi het gewoon op ontoerekeningsvatbaarheid ;-))
Kort samengevat komt het erop neer dat ik naeen buikbacterie teveel last kreeg van bijwerkingen van de antimalaripil. Bijwerkingen die ik wel al eerder had maar tot dan toe redelijk kon behappen (angst, achterdocht) . Maar Lariam op een uitgedroogd lichaam waar al4 dagen geen voedselin zit (door de buikbacterie) was just to much. Uiteindelijkresulteerde het in paniekaanvallen en pure doodsangst. Misschien wel te vergelijken met een badtrip maar dan niet van een paar uur maar van een paar dagen. Gelukkig was er in die hel een engel die me er door heen heeft gesleepd. Gouden medaille voor Sebastiaan!In plaats van hard weg te rennen is hij bij me gebleven en heeft hij me volledig en vol overgave gesteund.
Afrika is rauw en heftig. Puur en ongerept. Dat is voor ons ook de aantrekkingskracht van dit continent. De prachtigste sterrenhemel, de zon die aait over je gezicht, warme rode aarde, zee zo helder enblauw dat je ogen er pijn van doen.
En ergens had ik misschien wel ingecalculeerd dat we er niet helemaal ongeschonden van af zouden komen. Dat het niet allemaal maar paradijselijk zou zijn. Een beet van een schorpioen,een steek van een besmette mugof een gevecht met een slang.
We willen ons er tegen beschermen. Maar tegen Afrika kun je jezelf niet beschermen.
Het neemt bezit van je hoe goede maatregelen je ook neemt.
Ironisch dat ik JUIST doodziek ben geworden van de pillen tegen al deze Afrikaanse gevaren.
Lieve floor en sebas, juist dat is overgave, er helemaal voor gaan. Moeilijk, maar eigenlijk de enige weg die je kunt gaan.. Wij wensen jullie de moed en kracht de draad weer helemaal op te pakken, natuurlijk na deze periode vol rust en beterschap. Heel veel sterkte en heel veel liefs, elli , arthur en bregje.
Heel veel liefs en sterkte, neem de tijd en de rust zodat jullie van dit wonderlijk avontuur weer helemaal opknappen.
Heel veel sterkte en ik hoop dat jullie van de rust en verwennerij genieten, zodat jullie weer gauw aan de betere hand zijn.
XX
Jeetje Floor, wat een avontuur. Hopelijk herstel je snel! Rustig weer een beetje op adem komen hoor! Veel liefs en beterschap!
Heej Floor,
Wat rot zeg dat je je reis heb moeten afbreken.
Maar inderdaad je gezondheid is natuurlijk veel belangrijker. Ik zie er zelf ook al tegenop als ik spuiten en pillen moet slikken voor de reis naar indonesie die ik over 2 jaar wil gaan maken.
Hoop dat je ondanks dat wel heb genoten van die paar weken dat je op reis bent geweest.
Als ik de foto's zo bekijk denk ik dat het zeker wel een mooie ervaring is geweest...
Ik wens je in iedergeval heel veel beterschap !!
Bert
Hé die Floor,
Ik hoop dat het weer ietsje beter met je gaat. Lariam is inderdaad rotspul. Als wij anti-malariatabletten moeten slikken, nemen wij altijd Malarone. Omdat de bijwerkingen van Lariam (o.a. paniekaanvallen etc.) natuurlijk extra gevaarlijk zijn wanneer je fanatiek duikt. Bij jou is het extra hard aangekomen omdat je al een bacterie had en ja, op de bijsluiter staat natuurlijk dat je Lariam niet op een lege maag in mag nemen. Ik hoop dat je je snel weer zo goed voelt dat je je wereldreis af kan maken.
Knuffel Gaby
He Floor,
door mijn vakantie heb ik helemaal gemist dat jij je reis hebt moeten onderbreken. Wat een pech! Ik hoop dat je je inmiddels wat beter voelt. Gaan jullie nog wel weer verder als je opgeknapt bent? Ik hoop het voor jullie allebei. Heel veel sterkte en groetjes,
Annemieke